Blog

Filter

Psychedelica: van medicalisatie naar legalisatie?

Er is meer ruimte voor de medicinale toepassing van psychedelica. Is dit ook een eerste stap richting legalisatie van recreatief gebruik?

Er was eens… een sprookje over drugs

Deze week knalt #normaaloverdrugs met een compleet nieuwe campagne de wereld in: een sprookjesboek over drugs!

De glimlach van het drugsbeleid

Reguleren van drugs heeft de toekomst. Maar hoe? De sweet spot zit in het midden, waar drugsbeleid een glimlachgrafiek op je gezicht tovert.

Hoe komt dat ponypackje in je buideltas?

Kasper van Alphen: 'Verantwoord leven én bijdragen aan de drugswereld: het lijkt hypocriet. Maar kun je het de yogasnuivers kwalijk nemen?'

Laat je stem niet in rook opgaan!

Stel dat alle cannabisgenieters gaan stemmen, dan is dat van aanzienlijke electorale invloed. Doe dus de Cannabis-Kieswijzer!

Ik ben (geen) crimineel

Kevin: 'Ik zit niet te wachten om zelf gecriminaliseerd te worden door een minister die mij juist zou moeten beschermen.'

Depressie wacht niet

MDMA, psilocybine en ketamine zijn potentiële gamechangers in de psychiatrie. Dat is geen marginale winst, dat is noodzaak!

Idioten

Volgens minister-president Rutte zijn drugs ‘gewoon troep’ en zijn druggebruikers ‘idioten’. Het lijkt me geen argument om iets voor een ander te verbieden.

Criminelen worden rijk door ons drugsbeleid

De politie is overbelast met drugscriminaliteit. Meer dan de helft van alle beschikbare capaciteit is gericht op drugsbestrijding. Elk jaar kost dit 4,5 miljard euro aan belastinggeld. En wat levert het op? Rijke criminelen.

Regeer verstandig, verbied met mate

Het kabinet Rutte IV heeft aangekondigd met ‘nieuw elan’ te willen regeren. Wij hopen dat dat nieuwe elan zich uitstrekt tot het drugsbeleid.

‘Een nieuwe wereld’

De blogschrijver ergert zich aan de polarisatie die het huidige drugsbeleid teweeg brengt. 'Er is meer liefde voor de medemens nodig.'

‘Je moet de drugswereld juist verzachten’

Directeur van Belangenvereniging Drugsgebruikers MDHG Dennis Lahey ging als activist voor legalisering de hulpverlening in. Veranderde dat zijn gedachten? Spoilers: het sterkte hem juist in zijn mening.

Wie stopt het experiment?

Na vier jaar tobben start het wietexperiment om de achterdeur van coffeeshops te legaliseren. Maar experimenteren we niet al 45 jaar lang?

Doet de staatssecretaris ook normaal over drugs?

Deze week deed staatssecretaris Blokhuis heel even normaal over drugs. Een teken dat onze campagne aanslaat in politiek Den Haag?

CDA verkiest repressie boven effectiviteit

Initiatiefnemer van #normaaloverdrugs Jochem Janssen reageerde in het radioprogramma Spraakmakers op het voorstel van het CDA: "Druk zetten op iets wat van het CDA eigenlijk niet mag bestaan werkt averechts."

‘Ik heb drank & drugs’

De meeste drugsincidenten komen door het gebruik van meerdere drugs tegelijk. Maar voorlichting hierover? Ho maar. Liever is 1 specifieke drug de dader.

Oh Oh Den Haag!

Een week lang roepen posters bij Den Haag CS, tram- en bushaltes ons landsbestuur op om normaal te doen over drugs. Er staan er flink wat om de alternatieve locatie van de Tweede Kamer, dus ze zijn niet te missen!

Make up your mind!

Een voorlichtingscampagne over de risico's van 3-mmc vindt staatssecretaris Blokhuis eng. Maar het verbod schreeuwt hij graag van de daken...

Hartenkreet mondt uit in landelijke campagne

We zijn begonnen! Merel en Jochem Janssen roepen op normaal te doen over drugs. Want een normaal gesprek is de eerste stap naar beter beleid.

Over drugsbeleid en rijke criminelen

In een landelijke advertentie zetten we een van de redenen uiteen waarom het huidige drugsbeleid niet werkt: het levert rijke criminelen op.
close

Meld je aan voor de nieuwsbrief