Skip to main content
Lees gelijk wat jij kunt doen

Eind juni stemt de Tweede Kamer over een verbod op een enorme hoeveelheid Nieuwe Psychoactieve Stoffen (NPS). normaaloverdrugs vroeg wetenschappers, journalisten en andere deskundigen op het gebied van politie, justitie, politiek, beleid, gedrag en zorg naar het voorgenomen verbod. Hun advies kort samengevat: niet doen. 

Verbod is een illusie

Daarom voeren we campagne tegen de nieuwe drugswet. We hebben brieven gestuurd naar de Tweede Kamer, er hangen posters op tientallen abri’s in Amsterdam en Den Haag, op de meeste online nieuwsmedia vind je onze uitingen en uiteraard blijven we actief op social media. 

Wij roepen de leden van de Tweede Kamer op om niet mee te gaan in de illusie dat een verbod het gebruik vermindert en de criminaliteit tegengaat. Het tegendeel is waar. Een stofgroepenverbod zorgt voor een verschuiving naar de illegale markt en leidt tot meer incidenten. Wie voor ‘evidence based’ beleid kiest, stemt daarom tegen deze wetswijziging.

Shares en stickers

Wat hebben we nog meer nodig voor een succesvolle campagne? Jouw hulp!

👊 Deel onze berichten via Twitter, Facebook en Instagram
👊 Schrijf een blog
👊 Bestel stickers!
👊 Download de poster, print ‘m en hang het voor je raam.
👊 Mail of stuur een brief naar een Tweede Kamerlid (Postbus 20018, 2500 EA Den Haag)

Samen zorgen we voor een beter drugsbeleid.

Laat je verder informeren

Er bestaat een alternatief voor het stofgroepenverbod; het quarantainemodel. Daarbij worden stoffen in quarantaine geplaatst, waarvan het vermoeden bestaat dat ze een psychoactieve werking hebben en kunnen leiden tot schade aan de gezondheid en de samenleving. In quarantaine kan worden onderzocht of de stoffen inderdaad gevaarlijk zijn. Lees verder…

Vele van onderstaande argumenten zijn gebaseerd op rapporten van RIVM (rapport), Parlement en Wetenschap (rapport), de Raad van State (advies) de Nationale Orde van Advocaten (advies) en denktank DrugsDialoog (panel). Lees verder…

 

Aanmelden nieuwsbrief

Vink onderstaande optie aan. *

Aanmelden nieuwsbrief
Sluiten