Skip to main content

Doneer

Versterk de oproep

We hebben jouw hulp nodig! #NormaaloverDrugs heeft afgelopen jaar een mooie start gemaakt, maar we willen nog veel groter worden! En daarvoor is geld nodig. Hoe meer budget #NormaaloverDrugs heeft, hoe meer lawaai we kunnen maken. Tot de politiek wel móet luisteren.

Daarom vragen we jou: vind jij ook dat het drugsbeleid moet veranderen? Doneer en help ons lawaai te maken! Doneer je 15 euro of meer, dan krijg je van ons het limited edition sprookjesboek ‘De middelen van de koning’ opgestuurd. Maar welk bedrag je ook doneert, wij zijn je erg dankbaar. Want zonder jou is er geen #NormaaloverDrugs.

Vorige acties

We houden constant het onderwerp op de agenda met onze actieve aanwezigheid op social media, vooral op Twitter/X en Instagram. Met het delen van nieuwsartikelen, quotes, memes en blogs blijven we up-to-date. Daarnaast hebben we een aantal keer groots uitgepakt.

In mei en juni 2023 zou de nieuwe drugswet worden behandeld in de Tweede Kamer. We vlamden met posters op bushokjes in het centrum en bij de stations van Den Haag en Amsterdam. We stuurden meerdere brieven aan de Tweede Kamer en we waren overal op online nieuwsmedia en op social media te vinden. Het was ook weer mogelijk stickers te bestellen. De behandeling van de wet werd uitgesteld!

In juni 2022 waren de rekken van Boomerang gevuld met de mooie uitingen van onze campagne. Het meeneempercentage lag rond de 93%, dat zijn 165.000 kaarten.

In de week van 9 mei knalde #normaaloverdrugs met een sprookjesboek over drugs de wereld in. Elke minister, staatssecretaris, kamerlid, gemeenteraadslid en vele mediapersoonlijkheden kregen het boek ‘De middelen van de koning’ op de deurmat. Zorgen zij dat Nederland lang en gelukkig zal leven? Lees hier de online versie of doneer 15 euro of meer en ontvang een hardcopy!

Van januari tot juni kon iedereen kosteloos stickers en posters bestellen op deze website met de oneliners uit de eerste campagne. We hebben fantastische foto’s ontvangen van onze stickers en posters op de mooiste plekken.

Van 15 t/m 28 november 2021 waren overal in het land de posters van  #NormaaloverDrugs te zien. In bushokjes, op metrostations, langs snelwegen en op social media kwamen knallende oneliners te staan om de vastgeroeste discussie over het drugsbeleid op te schudden.

Laat je horen!

Maar posters, boeken en advertenties waren en zijn niet genoeg. Er is draagvlak nodig, lawaai uit de samenleving. Help jij? Lees het sprookjesboek en de argumenten op onze website, praat erover en deel ze met vrienden, familie en politici. En: doe #NormaaloverDrugs. Laat zien hoe het kan.

Aanmelden nieuwsbrief

Vink onderstaande optie aan. *

Aanmelden nieuwsbrief
Sluiten