Skip to main content

Een artikel op RTV Noord trok onze aandacht: Verbod op designerdrug 3-mmc deert Groningse niet

Groningse Lisa heeft geen last van het verbod op 3-mmc, want ze heeft voor een jaar ingeslagen en anders bestelt ze een andere drug. Of haalt ze het bij een illegale dealer. Wat dit artikel verder pijnlijk duidelijk maakt, is dat Lisa en haar vrienden 3-mmc snuiven nadat ze eerst flink wat biertjes hebben gedronken.

Een absolute no-go. Maar wie vertelt hen dat?

De combinatie van drank en drugs is een hit. De song van Lil’Kleine en Ronnie Flex met dezelfde boodschap is bekend bij jong en oud. Maar het is niet bepaald een veilig concept voor een avondje uit.

Het gebruik van meerdere drugs tegelijk of achter elkaar (polydruggebruik) is riskant. In het artikel van RTV Noord gaat het om alcohol en 3-mmc. Maar je kunt 3-mmc vervangen door vrijwel elke andere drug. Polydruggebruik is de basis van de meeste drugsindicenten.

In plaats van een grootscheepse voorlichtingscampagne die iedereen wijst op de gevaren van het combineren van meerdere drugs in korte tijd, kiest demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis ervoor om 3-mmc te verbieden. En de Tweede Kamer gaat daar gretig in mee.

Maar een verbod werkt niet. Het maakt Lisa namelijk niet uit. Lisa bestelt gewoon een andere drug of haalt 3-mmc bij de illegale dealer.

Vervolgens wil Blokhuis uit voorzorg alle drugs verbieden, ongeacht of is aangetoond dat deze middelen schadelijk zijn of niet.

Probleem opgelost.

In. Your. Dreams.

Behandel drugs als normale producten en stel normale regels op. Over productie, distributie en consumptie. Reguleer de beschikbaarheid, een leeftijdsgrens, etc. en handhaaf de regels. Deskundigen genoeg die het Ministerie van VWS daar graag bij kunnen en willen helpen.

En regel voorlichting, voorlichting en nog eens voorlichting.

Doe #normaaloverdrugs

(Stockfoto: Rodnae Productions via Pexels)

 

Aanmelden nieuwsbrief

Vink onderstaande optie aan. *

Aanmelden nieuwsbrief
Sluiten