Skip to main content

Initiatiefnemers

#normaaloverdrugs

De initiatiefnemers van de campagne #normaaloverdrugs zijn Merel en Jochem Janssen van Tenclub. Merel is mede-oprichter van cultuurhuis Tenclub in Amsterdam. Jochem is multi-ondernemer. Hij initieerde daarnaast in 2020 online platform High Humans, waarmee hij het taboe op drugsconsumptie wil doorbreken. Maar bovenal zijn Jochem en Merel ouders van vijf kinderen, voor wie ze de uitdrukkelijke wens hebben dat zij op kunnen groeien in een eerlijkere en menselijkere samenleving. 

Als humanist strijden Merel en Jochem voor kritisch denken en vrijheid van handelen. De motivatie voor de campagne ligt in de frustratie over de negatieve gevolgen van het huidige Nederlandse drugsbeleid. Het is een beleid dat steeds repressiever wordt en wetenschappelijke en empirische tegengeluiden negeert, terwijl de maatschappij smeekt om regulering.

De campagne #normaaloverdrugs is de hartenkreet van Merel en Jochem. Met een gepolariseerd gesprek raken de oplossingen voor drugsproblematiek alleen maar verder buiten bereik. En dat terwijl voor- en tegenstanders van drugsconsumptie beide strijden voor een gezonde en veilige samenleving. Een normale samenleving, waarin je jezelf kunt zijn én andermans levenswijze respecteert.

Stichting Tenclub (KvK 70714940) is initiatiefnemer en financiert de Normaal Over Drugs campagne.

 Contact

Aanmelden nieuwsbrief

Vink onderstaande optie aan. *

Aanmelden nieuwsbrief
Sluiten