Skip to main content

Over de campagne

Laten we normaal doen over drugs

Het huidige drugsbeleid werkt niet. Daarom roepen wij op om normaal te doen over drugs. Als je drugs als een normaal product beschouwt, kun je ook normale regels stellen. Regels over kwaliteit, veiligheid en gezondheid. Zet je oordelen opzij en voer een normaal gesprek over de redenen waarom mensen drugs gebruiken en de problematiek die eromheen hangt.

Deze oproep geldt voor iedereen, maar voor beleidsmakers in het bijzonder. Het drugsbeleid is steeds harder en repressiever geworden. Wat heeft deze aanpak opgeleverd? Hoge kosten voor politie en justitie, terwijl drugs goedkoper en makkelijker te krijgen zijn dan ooit. Er is nauwelijks voorlichting, drugsafval wordt gedumpt en er is meer criminaliteit.

Er zijn geen simpele oplossingen voor de drugsproblematiek. Juist daarom moet de discussie erover op normale wijze worden gevoerd. Ontrafel de complexiteit en luister naar de adviezen van de experts op het gebied van gezondheid, gedrag en criminaliteit. Veranderen vergt lef, maar het loont.

Drugs zijn en blijven onderdeel van de samenleving. Laten we er alles aan doen om er zo gezond en veilig mogelijk mee te leven.

#normaaloverdrugs

Aanmelden nieuwsbrief

Vink onderstaande optie aan. *

Aanmelden nieuwsbrief
Sluiten